MUZ KREMA DOLGULU ÇİKOLATA SOSLU CUPCAKE
MALZEMELER
1 KASE TOZ ŞEKER
2 YUMURTA
1+1/4 KASE UN
1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
3/4 KASE SÜT
1/2 KASE TEREYAĞI
2 ÇAY KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜ
1 ÇAY KAŞIĞI MUZ ÖZÜ
YAPILIŞI
1-Muz kremalı dolgunun buzdolabında bir süre kalması için ilk önce hazırlanması gerekmektedir.
- 2-Şeker ve yumurtaları 1 dakika çırpın, un ve kabartmatozunu ekleyin.
- 3-Süt ,tereyağı ve sıvıyağı pürüzsüz olana kadat yaklaşık 1 dakika ayrı bir kapta çırpın.
- 4-Muz ve vanilya özünü karıştırın.
- 5-Daha sonra bütün malzemeleri bir kapta karıştırın.
- 6-Kek kalıplarına 3 yemek kaşığı kek karışımı ekleyip 12 adet cupcake hazırlayın.
- 7-165 derece sıcaklıkta 20-25 dakika pişirin.
Muz Kremalı Dolgunun Hazırlanması
1-1/4 kase muzlu pudingi ve 1 kase krema ile karıştırıp buzdolabında bekletin.
2-Çikolata Sosun Hazırlanması
3-1/2 kase tereyağı ve 2 fincan pudra şekeri, 1/4 kase erimiş çikolatayı pürüzsüz krema haline getirene kadar karıştırın.Cam yada metal bir kaba koyup 1 gün buzdolabında bekletirseniz cupcakelerinizin üzerini daha rahat süsleyebilirsiniz.
Fırından çıkan kekleriniz soğutuktan sonra muz kremalı dolguyu kekinizin tam ortasından kanal açarak yerleştirin. Daha sonra kekinizi çikolata soslu krema ile süsleyin.
LİMON ve HİNDİSTAN CEVİZİ AROMALI
VANİLYALI KREMA İLE SÜSLENMİŞ CUPCAKE
MALZEMELER
5 yemek kaşığı tereyağ
1+1/4 un
2/3 fincan hindistan cevizi baharatı (yaklaşık 80 gram)
1/3 fincan toz şeker (yaklaşık 90 gram)
1 adet yumurta
1/2 fincan süt (125 ml.)
1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz 
VANİLYALI KREMA
2/3 fincan tatlı, küçük dilimlenmiş hindistan cevizi meyvesi
1/2 fincan tereyağı
2 fincan pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya tozu (1 paket şeker vanilin)
YAPILIŞI
180 derecede fırınınızı ısıtın.
1+1/2 yemek kaşığı tereyağı eritin, kalan tereyağını donması için buzdolabında saklayın
Büyük bir kaseye tuzu ve kabartma tozunun tamamını,1 fincan un, 1/2 hindistan cevizi baharatı, 1/4 fincan toz şeker ekleyip karıştırın.
Başka bir kasede yumurtayı çırpın,süt,erimiş tereyağı,limon kabuğu ve suyunuda ekleyin karıştırın.
Daha sonra bir kasedeki toz karışımın ortasını açın ve hazırladığımız sıvı karışımı ekleyip, kek karışımını oluşturun.
Elde ettğiğniz kek karışımı ile kalıba yerleştirilmiş kek pişirme kağıtlarının 3/4 'ünü doldurun.
1/4 fincan un, kalan hindistan cevizi baharatı ve tozşekeri küçük bir kasede karıştırın.Buzdolabına koyduğumuz tereyağınıda küp şeklinde doğrayıp kaseye ekleyin ve hepsini kabaca yoğurun.Elde edilen karışımdan kaşıkla cupcakelerin üzerine eşit miktarda ekleyin.
Keklerinizi önceden ısıttığınız fırınınızda tepeleri kızarıncaya kadar 180 derecede 20-25 dakika kadar pişirin.
5 dakika keklerinizin soğuması için bekleyin.
1 gece beklettiğiniz vanilyalı kremayı (buttercream) cupcakelerinizin üzerine krema torbası yardımıyla döküp cupcakelerinizi hindistan cevizi meyveleri ile süsleyin.
VANİLYALI KREMA (BUTTERCREAM)
1/2 kase tereyağı, 2 fincan pudra şekerive vanilya tozunun tamamını pürüzsüz krema haline getirene kadar karıştırın.
(Cam yada metal bir kaba koyup 1 gün buzdolabında bekletirseniz cupcakelerinizin üzerini daha rahat süsleyebilirsiniz.)